WIJKRAAD-HULST-ZUID                                 
 • IMG_8727.jpg
 • IMG_8728.jpg
 • IMG_8729.jpg
 • IMG_8749.jpg
 • IMG_8753.jpg
 • IMG_8760.jpg
 • IMG_8768.jpg
 • IMG_8781.jpg
 • IMG_8789.jpg
 • IMG_8794.jpg
 • IMG_8797.jpg

Oude berichten

Sportkooi kreeg opknapbeurt

Sportkooi kreeg opknapbeurt

Ter voorbereiding op sportdag.....
Schildersbedrijf Kuijcks uit Hulst heeft onlangs de vier bankjes bij onze sportkooi Groote Kreek een verfbeurt gegeven. Bij wijze van sponsoring heeft Kuijcks deze klus gratis gedaan, een geste waarmee wij uiteraard erg blij waren. Ook de gemeente heeft zich niet onbetuigd getoond en en heeft de belijning in de sportkooi geheel vernieuwd. De gemeentemannen hebben tevens enkele tegels in een van de doelen, die ongelijk lagen, goed gelegd. Deze opknapbeurt was een eerste voorbereiding op de grote sportdag, die onze wijkraad op zondag 17 september in en rond de sportkooi gaat organiseren.

Méér informatie over deze sportdag volgt later.........

Sportdag Groote Kreek gaat niet door

De sportdag in en rond de sportkooi in de wijk Groote Kreek, die Wijkraad Hulst-Zuid zou gaan organiseren op 17 september a.s., gaat niet door. De sportdag is afgelast, omdat er te weinig deelnemers zich hebben aangemeld voor de onderdelen voetbal, hockey en de Dikke-Banden-Race. Wijkraad Hulst-Zuid betreurt dat (noodgedwongen genomen ) besluit en gaat nu proberen om in het komende voorjaar alsnog een sportdag te organiseren

Afvalbakken

De gemeente heeft afvalbakken geplaatst aan het begin en eind van het Binnenpad bij de Livingstonestraat en de Marco Pololaan in de wijk Groote Kreek. Dat is gebeurd op verzoek van de wijkraad. De afvalbakken zijn er vooral ook gekomen ten behoeve van de hondenbezitters. Die hoeven nu minder ver te lopen om hun poepzakje kwijt te raken. De afwezigheid van afvalbakken was voor veel hondenbezitters reden om de uitwerpselen van hun huisdier niet op te ruimen. We hebben nu al kunnen vaststellen dat de nieuwe afvalbakken gebruikt worden door inwoners die hun hond uitlaten bij het Binnenpad. Dat betekent dat ze in een behoefte voorzien. De wijkraad is blij dat het verzoek door de gemeente is gehonoreerd, maar had graag gezien dat er ook langs het Binnenpad zelf nog een paar afbakken waren neergezet. Daarmee zou de overlast van hondenpoep nog minder worden, is de verwachting. De wijkraad roept alle baasjes op om de uitwerpselen van hun huisdier met behulp van een hondenpoepzakje op te ruimen en in de afvalbakken te deponeren.

Klimrek Componistenwijk afgekeurd

De gemeente heeft in het speeltuintje aan de Leharstraat, in de Componistenwijk, het klimrek weggehaald. Een extern bedrijf, dat in de hele gemeente de speeltoestellen regelmatig controleert, heeft het klimrek afgekeurd, waarna de gemeente het uit veiligheidsoverwegingen heeft weggehaald. Deze maatregel, hoe begrijpelijk ook, werd in de wijk met de nodige teleurstelling bekeken, omdat op 20 mei de hele speeltuin (inclusief het klimrek), in het kader van de “Grote Kuisdag”, nog door de wijkbewoners is opgeknapt. Wijkraad Hulst-Zuid heeft intussen van de gemeente de mededeling gekregen, dat men momenteel bekijkt of er een ander speeltoestel teruggeplaatst kan worden.

AED in de Groote Kreek

AED officieel in gebruik genomen Burgemeester Jan Frans Mulder heeft zaterdag 17 december de AED-kast in de woonwijk Groote Kreek officieel in gebruik genomen. Met de AED kunnen in noodgevallen mensen gereanimeerd worden. Het apparaat hangt aan de gevel van de woning van Tragel Zorg in de Stanleystraat 13. De wijkraad Hulst-Zuid heeft voor die locatie gekozen vanwege de centrale ligging. De AED-kast is een geschenk van afdeling Hulst van het Rode Kruis en de EHBO-Hulst. Die gaven tijdens de feestelijke ingebruikname ook een demonstratie met de AED.

AED in de Groote Kreek

Nieuwe brievenbus op de statie

Wijkraad Hulst-Zuid vroeg en kreeg . . . De dringende vraag van Wijkraad Hulst-Zuid, om in de omgeving van de Stationsweg weer een brievenbus terug te krijgen, is gehonoreerd. Op 4 januari is aan de rand van het parkeerterrein “De Statie” een nieuwe brievenbus geplaatst, nadat POST NL de bus op de Stationsweg eerder had weggehaald. Voor de vele flatbewoners in die omgeving betekent dat, dat ze om hun brieven te posten niet helemaal tot de Markt moeten gaan, wat een lange tijd de dichtstbijzijnde bus was.

Nieuwe brievenbus op de statie

de bekende vogelrustboom in de Berriekreek vanaf de vd Maelstedeweg

fraaie boom in het Binnenpad met zicht op Columbuslaan

hockeyveld met uitzicht op appartement in wijk Wittebrug

volkstuintjes nabij de hockeyvelden