logo wijkraad-hulst-zuid  

WIJKRAAD-HULST-ZUID

ga naar facebook van wijkraad-hulst-zuid

Afvalscheiden in appartementen

Ook in appartementen afval scheiden (Persbericht 182 van 9-10-2019).

In 2020 is het landelijke doel om maximaal nog maar 100 kilo restafval per persoon in te zamelen. In Hulst zijn we goed bezig, maar het kan én moet nog beter! Zeker in appartementsgebouwen is dat het geval. Deze locaties worden nu stuk voor stuk bekeken, zodat aanpassingen kunnen worden gedaan om ook daar het scheiden van afval te verbeteren en te stimuleren.

Als iedereen afval goed scheidt, is maximaal 100 kilo restafval per persoon prima haalbaar. Omdat in niet alle appartementsgebouwen de juiste voorzieningen voorhanden waren, zijn deze locaties nog achtergebleven in het nieuwe afvalbeleid. Willen we echter het door het Rijk opgelegd doel halen, dan moeten ook die inwoners afval beter gaan scheiden. Met name het GFT-afval blijkt in appartementsgebouwen teveel in het restafval te zitten. Niet onlogische omdat bij appartementsgebouwen vaak nog de mogelijkheid ontbreekt om GFT-afval te scheiden. Daar wordt nu verandering in gebracht.

In appartementsgebouwen worden nu groene rolemmers geplaatst en het aantal grijze rolemmers wordt in verhouding aangepast. Hier gelden dezelfde normen als voor alle andere inwoners in de gemeente Hulst. De eerste locaties zijn al benaderd en het containerpark is daar al aangepast. Stapsgewijs komen alle appartementsgebouwen de komende tijd aan bod.

zicht op de basiliek vanaf de vd Maelstedeweg

bruggetje in de Koolstraat over een kreekje

zicht op de sportkooi in De Groote kreek

wandel- fietspad over de voormalige spoorbaan